fbpx

Hemmeligheten bak fargeskiftende glass

Fargeskiftende glass

Fargeskiftende glass med ZEISS Photofusion-teknologi tilpasser seg skiftende lysforhold. Inne er brilleglassene klare, mens ute mørkner de raskt til solbriller slik at du ser tydelig og behagelig i alle situasjoner – uten at du behøver å bytte briller.

Det er lysfølsomme molekyler som gjør at glassene endrer farge. I sollys forstørres molekylenes overflate og gjør at glasset blir mørkere. Toningsgraden er avhengig av hvor kraftig solen og UV-strålingen er. Når du er inne eller UV-strålingen er lav, folder molekylene seg sammen igjen og glassene blir klare igjen. Grunnen til denne forvandlingen er en enkel kjemisk reaksjon som ble oppdaget på 1960-tallet. Siden den gang har ZEISS kontinuerlig jobbet for å videreutvikle og forbedre teknologien. Dagens fargeskiftende glass mørkner på bare 15-30 sekunder i solskinn, og når du går inn blir de helt klare igjen på 3-10 minutter.

Våre glass med ZEISS Photofusion-teknologi finnes i fem grunnfarger, som dessuten kan kompletteres med en overflatebehandling i trendy nyanser og med ekstra glans. Glassene gir deg også full beskyttelse mot UV-stråling, også når glasset er blankt!

Les mer om glassene her.

Se flere artikler