fbpx

Sitter du mye foran skjermen?

skjermen

Øynene dine er designet for raske, hyppige skift av blikkretning. Dette styres av øyets ytre muskler. For å se klart på riktig avstand, må du fokusere. Dette styres av muskler inne i øyet, og krever i tillegg en elastisk øyelinse.

Dataarbeid er krevende, spesielt for øynene dine! Å må holde blikket festet på samme avstand over land tid krever mye av syn og øyne. Har du utfordringer med synet, som en ukorrigert synsfeil på ett eller begge øyne, at øyemusklene (samsynet) ikke fungerer optimalt eller at linsen har mistet sin elastisitet (gjelder alle etter passerte 40-45år), vil langvarig arbeid ved skjermen kunne gi plager.

Opplever du:

  • at du blir sliten, rød eller tørr på øyene?
  • Hodepine, stiv eller vond nakke?
  • Manglende konsentrasjon, skrivefeil eller vansker med å lese eller huske det du har lest?

I mange tilfeller vil en databrille gjøre arbeidet foran skjermen enklere og mindre slitsomt.

Briller til skjermbruk må spesialtilpasses. Utmåling av riktig styrke for skjermavstand, og riktig design på brilleglasset er særdeles viktig. En vurdering av samsynet og eventuell korrigering av dette kan også være nødvendig. Alt dette blir avklart under en synsundersøkelse.

Arbeider du ved en dataskjerm store deler av arbeidsdagen, har du krav på å få dekket både synsundersøkelse og databriller av arbeidsgiver. Les hva Arbeidstilsynet skriver på sine nettsider her.

Bestill time til synsundersøkelse her

Se flere artikler