Nytt Syn - et røffere fokus

Nytt Syn åpnet dørene 15 mars 2019.

Etter mange år i bransjen, så Unni behovet for en optisk forretning der du kan føle deg hjemme, også om du  kommer rett fra jobb – i arbeidsklær.

Tanken om “Norges første herrebutikk i optikerbransjen” ble til Nytt Syn – et røffere fokus, der alle er velkommen.
Vi har et solid og håndplukket utvalg briller og solbriller til menn, damer og barn. 

Godt syn er viktig, hele livet! -og det skal være komfortabelt og enkelt for deg å ta vare på synet!

Med kunnskap og erfaring om syn og produkt, og et ønske om å bidra til et godt og varig syn, skal Nytt Syn levere komfortable synsløsninger av god kvalitet!

Nytt Syn er lokaleid, og som medlem i IC optical group står vi fritt til å selv velge hva vi vil levere. Vi er også medlem i Norges Optikerforbund.

Vår visjon:

Vår visjon:
Bidra til godt og komfortabelt
syn, hele livet.

Kompetanse – Kvalitet – Komfort

Unni Lillealter

Gründer av Nytt Syn

Unni her😊 Ranværing, 79-modell, oppvokst i Villen. Bortsett fra at de fleste helger og ferier i barne og ungdomsårene ble tilbragt med telt og fiskestang på fjellet.

I 2001, etter fullført optikerutdanning på Høgskolen i Kongsberg, startet arbeidskarriæren på Fauske og i Bodø. En spreking på en fest i Rana førte til at det ble mye pendling over Saltfjellet, og i 2004 flyttet jeg hjem til mann og gård på Lillealteren.

De neste 13 årene kort oppsummert: spesialistutdanning i kontaktlinser, to flotte gutter, jobb i to forskjellige optikerforretninger. Utdanning i bruk av diagnostiske øyedråper og videreutdanning innen tørt øye. Og mye swingdansing.

I 2017 var jeg klar for nye utfordringer. Egne genser måtte testes, og komfortsona utvides. Det resulterte i et svært lærerikt etablererkurs, gevinst i pitchekonkurranse, kontorplass på Væxt, premie for beste forretningsplan og en Norgesmestertittel i Optometri.

En spennende, nervepirrende, utfordrende, lærerrik og gøy prosess! Resultatet ble at Nytt Syn blir etablert som firma i 2018, og åpnet dørene i 2019.


15 mars 2024 fyller Nytt Syn 5 år! Hurra!!

Det har vært en fin, men litt humpete vei. Mye har gått som planlagt, men full nedstegning på 1-årsdagen var det ingen som kunne forutse. Perioden ble tøff for mange, men Nytt Syn har «stått han av!»

Skoleåret 2021/2022 fullførte jeg 1 av 3 år på næringsmaster i Optometri og Synsvitenskap. Siden høsten 2022 har jeg vært eneste ansatte på Nytt Syn, og med rollene som daglig leder, optiker, butikkansatt, innkjøpsansvarlig og vaktmester alene, måtte studiene settes på vent. Men nå starter jeg påan igjen! Optikerfaget er i stadig utvikling, og for at du skal få best mulig hjelp og behandling, er det viktig for meg å følge med i tiden og være så oppdatert som mulig!

Så, nå står tørre øyne, øyedråper og tåreplugger for behandling av tørre øyne på timeplanen. Sammen med allergier, øyesykdommer og andre avvik i fremre del av øyet. Bakre del av øyet blir tema etter sommeren. Fagmiljøet på Krona i Kongsberg er sterkt, og det å møte nye og gamle kolleger er også viktig for inspirasjon og påfyll. Butikken blir stengt enkelte uker, men har du utfordringer med øynene du trenger hjelp med, så er dette absolutt riktig tidspunkt for å ta kontakt!

Nytt Syn er en selveid, frittstående og lokalt forankret butikk. Som egen sjef kan jeg tilby de produktene jeg har tro på. Jeg kan samarbeide med de jeg vil, og stå inne for de valgene jeg tar. Jeg kan bruke den tiden som trengs for å gjennomføre grundige undersøkelser, avdekke utfordringer og finne de beste og mest komfortable løsningene for deg og dine. 

Kompetanse, kvalitet og komfort var og er fremdeles grunntanken bak Nytt Syn. 

Jeg hadde ikke båret på en gründerdrøm. Men jeg er veldig fornøyd med at jeg tok sjansen! Jeg fant mot jeg ikke visste jeg hadde, og er stolt over det Nytt Syn har blitt! 

Tusen takk til alle kunder og alle andre som har vært og fremdeles er med meg på veien!