Nytt Syn - et røffere fokus

Nytt Syn åpnet dørene 15 mars 2019.

Etter mange år i bransjen, så Unni behovet for en optisk forretning der du kan føle deg hjemme, også om du  kommer rett fra jobb – i arbeidsklær.

Tanken om “Norges første herrebutikk i optikerbransjen” ble til Nytt Syn – et røffere fokus, der alle er velkommen.
Vi har et solid og håndplukket utvalg briller og solbriller til menn, damer og barn. 

Godt syn er viktig, hele livet! -og det skal være komfortabelt og enkelt for deg å ta vare på synet!

Med kunnskap og erfaring om syn og produkt, og et ønske om å bidra til et godt og varig syn, skal Nytt Syn levere komfortable synsløsninger av god kvalitet!

Nytt Syn er lokaleid, og som medlem i IC optical group står vi fritt til å selv velge hva vi vil levere. Vi er også medlem i Norges Optikerforbund.

Vår visjon:

Vår visjon:
Bidra til godt og komfortabelt
syn, hele livet.

Kompetanse – Kvalitet – Komfort

Unni Lillealter

Gründer av Nytt Syn

Unni Lillealter er Ranværing, født i 1979 og oppvokst i Villen (for deg som er lokalkjent). Frem til hun flyttet til Kongsberg i 1998 har friluftsinteresserte foreldre bidratt til at de de fleste helger og ferier er tilbragt i et telt på fjellet. 

I 2001, etter fullført 3 års optikerutdanning på Høgskolen i Kongsberg, startet arbeidskarriæren på Fauske og i Bodø. En spreking på en fest i Rana førte til at det ble mye pendling over Saltfjellet, og i 2004 flyttet Unni hjem til Lillealteren.  

De neste 13 årene kort oppsummert: spesialistutdanning i kontaktlinser, to flotte gutter, jobb i to forskjellige butikker/kjeder. Utdanning i bruk av diagnostiske øyedråper og videreutdanning innen tørt øye (det er ofte de øynene som renner…!). Og mye swingdansing. 

2018: Etablererkurs, vinner av pitchekonkurranse, kontorplass på Væxt, premie for beste forretningsplan og Norgesmester i Optometri på Norges Optikerforbunds landsmøte. Unni begynner å innse at hun kan, og veien fra å aldri skulle drive butikk, til å ha etablert sitt eget firma er en realitet! 🙂

Åpningen ble magisk, og Nytt Syn ble godt mottatt! Pandemien ble tøff, men 15 mars 2024 er det 5-årsjubileum! Unni er stolt av å fremdeles eie sin egen arbeidsplass!

Hun driver nå alene, og innehar rollen som optiker, daglig leder, butikkansatt, innkjøpsansvarlig, fagsjef, osv. Personalmøtene blir dermed av det litt spesielle slaget, men «alle» blir stort sett enige! Fokus er å levere kvalitet og kompetanse i en hyggelig atmosfære der alle kan føle seg hjemme, og å i alle ledd kunne stå inne for den jobben som gjøres. I tillegg er Unni opptatt av at du skal føle deg sett og forstått, og av tid til deg som kunde. 

 

Skoleåret 2021-2022 ble et år deltidsutdanning på «Master i Optometri og Synsvitenskap» fullført. Etter 1,5 års «pause» med fullt fokus på butikkdrift, er Unni i januar 2024 tilbake på skolebenken.

Optikerfaget er i stadig utvikling, og faglig oppdatering er viktig for å fortsatt kunne levere synsundersøkelser, optiske løsninger og oppfølging av øyehelse på et faglig høyt nivå. Som et resultat av dette vil du hos Nytt Syn enkelte uker i 2024 møte stengt dør, da all undervisning foregår på Kongsberg. Håper på forståelse for dette. Lover å komme klokere og mer oppdatert tilbake!   

 

Unni ønsker deg varmt velkommen til Nytt Syn, og håper vi sees 😉