fbpx

Trenger du progressive briller?

Trenger du progressive briller

Før eller senere rammer det oss alle, og for de fleste begynner det i 40-45-årsalderen. Er det kanskje på tide med progressive brilleglass i din neste brille?

Når vi er unge, har linsen i øyet en naturlig evne til å endre form og fokusere på ulike gjenstander. Dette kalles akkommodering. Når vi blir eldre, begynner linsen å miste fleksibiliteten og dermed også evnen til å justere seg. Øyeforandringer og svekket synsevne som gjør at gjenstander på nært hold begynner å bli utydelige kalles presbyopi eller alderslangsynhet. Det tydeligste tegnet på presbyopi er nettopp problemet med å fokusere på gjenstander på nært hold. Vi holder boken eller telefonen på stadig lengre avstand for å se skarpt, og til slutt er ikke armene lange nok. Progressive brilleglass en ofte den beste løsningen på dette problemet!

Trenger du progressive briller

Andre symptomer er anstrengte øyne og hodepine, og at det tar lengre tid å veksle mellom skarpt syn på lang og nær avstand.

Heldigvis er dette problemet enkelt å løse med progressive brilleglass, som korrigerer synet på alle avstander med flere ulike styrker. Overgangen mellom fokusområdene for lang og nær avstand er trinnløse og usynlig. Med andre ord: du ser godt på alle avstander med de samme brillene!

Les mer om progressive brilleglass fra ZEISS her. Ønsker du en time til synsundersøkelse? Ta kontakt, så hjelper vi deg!

Sjekk også ut vår instruksjonsbok for øye

Se flere artikler