fbpx

ZEISS BlueGard – Behagelig underholdning foran skjermen

ZEISS BlueGard

ZEISS BlueGard beskytter øynene dine mot det blå lyset. Våre liv blir stadig mer digitale. På jobben har vi digitale møter, vi tar utdanning hjemmefra og når vi skal koble av finner vi underholdning på nettet.

Den største eksponeringen for naturlig blått lys får vi faktisk fra solen, ja det er helt sant, til tross for at vi bor i nord! Men smarttelefoner, nettbrett TV- og dataskjermer utstråler også blått lys. Dessuten befinner vi oss ofte i bygninger med LED-lamper, der andelen blått lys er mye høyere enn i gamle glødelamper. Vi mennesker trenger som kjent dagslys for at vi skal ha det bra. Det blå lyset bidrar til dette, samt og holde døgnrytmen i sjakk. Når det gjelder hvordan det blå lyset påvirker oss, konkluderer forskningen ulikt:

Alt fra at det gir ubehag og irritasjon, til at det er direkte skadelig.

Det som er helt sikkert er at brilleglass med blålysfilter verken gir ubehag eller er skadelig. Lysets ulike bølgelengder skaper i lengden kromatiske avvik som kan få øynene til å kjennes trøtte og irriterte. Mange som har prøvd brilleglass med blålysfilter opplever at de kan se mer behagelig og avslappet på skjermer over lengre tid.

Nå har glassleverandøren vår ZEISS integrert blålysfilter i glassmaterialet for å minske de blålilla restrefleksene. Du slipper å gå på akkord med utseendet på brillene, samtidig som øynene dine er beskyttet mot både blått lys og UV-stråling.

ZEISS BlueGard finnes for glass både med og uten styrke. Les mer: www.zeiss.com/blueguard

Skulle du hatt en skjermbrille? Ta kontakt, så hjelper vi deg!

Se flere artikler