fbpx

Du får

Varighet

Et viktig nyttårsforsett – ta vare på øynene dine!

Takket være øynene våre kan vi oppleve all den skjønnhet som den vakre planeten vår har å by på. Men det viktigste sanseorganet vårt trenger litt hjelp på veien, og det er mye du kan gjøre for din langsiktige øyehelse.

Med disse rådene kan du gi deg selv et nyttårsforsett om å ta bedre vare på øynene dine.

  • Kom til oss på jevnlige kontroller: Annethvert år hvis du er under 40 år, og hvert år hvis du er eldre. Du bør undersøkes jevnlig for glaukom (grønn stær) fra 40 års alderen. Fra 55 år og oppover bør gule flekker undersøkes, for å kunne stille en tidlig diagnose på aldersrelatert makuladegenerasjon.
  • Beskytt øynene mot UV-stråling: De fleste vet at man risikerer solskader når man soler seg, men visste du at også øyets hornhinne kan ta skade av solen? Dette kan forårsake såkalt snøblindhet eller brannskader. Hos oss får du glass fra ZEISS med full UV-beskyttelse, også i klare brilleglass!
  • Gi øynene frisk luft: Øyevæsken har ikke noe egen syreløsning, så øyets hornhinne får syre direkte fra luften. De som bruker kontaktlinser bør derfor ta en “brilledag” av og til for å la øynene få lufte seg.
  • Beskytt øynene foran dataskjermen: Det er viktig å la øynene få en pause fra skjermen når du jobber lenge foran PC’en. Se bort og betrakt noe på lengre avstand. Lukk øynene av og til og husk å blunke ofte. Glasset ZEISS BlueGard kan hjelpe deg med å se mer behagelig foran skjermen. Spør oss om mer informasjon!
  • Kosmetikk: Velg produkter som er allergitestet og frie for konserveringsmidler, og fjern alle rester av mascara, eyeliner og øyenskygge før du går å legger deg.

Les mer

Bestill time til synsundersøkelse her

Se hva vi kan tilby av produkter