fbpx

SYNSUNDERSØKELSE

Hvorfor ta vare på synet ditt?

Undersøkelsen består av en rekke spørsmål og tester som alle er justert ut fra alder, behov og utfordringer, fritidsinteresser og skole/jobbsituasjon etc.
En synsundersøkelse tar ca 45 minutter, og vi kontrollerer syn og øyehelse. Undersøkelsen er smertefri, og du trenger ikke være redd for å svare feil! Dette er ingen eksamen, men et samarbeid for å komme frem til den beste og mest komfortable løsningen for deg og ditt behov.


Sjekk ut vår instruksjonsbok for øyet

KONTAKTLINSER

Vi tilpasser kontaktlinser som
gir deg full fokus

Bruker du kontaktlinser anbefaler vi en kontaktlinsekontroll årlig, noen ganger oftere. Bruker du ikke kontaktlinser vil vi anbefale deg å prøve. Linser er en fantastisk måte å korrigere synet på! De fungerer til aktivitet, i all slags vær og du får et utmerket sidesyn med disse. Ikke alle kan bruke linser til alle gjøremål hele dagen, men de aller fleste kan bruke linser! Du har neppe et par sko som passer like bra til fjells som på fest, det betyr ikke nødvendigvis at du må gå barføtt!? Tror du, eller har du fått fortalt at du ikke kan bruke linser, men tenker at det kunne vært kjekt å ha? Kom innom og snakk med oss da vel!

Har du vært problemfri linsebruker i mange år, og tenker at du ikke trenger kontroll? Det utvikles stadig nye materialer som gir bedre komfort, syn og øyehelse. Du har et par øyne som skal fungere hele livet, de er verdt å ta vare på!

Husk at vi er fleksible på åpningstider!
Ta gjerne kontakt for avtale, 455 00 891.

BRILLER

Vi hjelper deg med å finne de rette brillene til deg og ditt behov.

En brille skal for mange sitte på fra morgen til kveld. Hos oss er vi mer opptatt at kvalitet og komfort enn siste mote. Det betyr ikke at vi ikke følger trendene, vi handler nye briller mange ganger pr år, og fasongene varierer fra år til år og tiår til tiår. Vi handler innfatninger (ramma som glassene sitter i) hos Norske leverandører som over år har levert kvalitet. Vi bestreber å ha kortest mulig ventetid på deler om uhellet skulle være ute. Og vi håndplukker hver enkelt brille, slik at vi vet at vi kan stå inne for kvalitet og funksjonalitet. Vi har briller i alle prisklasser og prøver å kunne tilby noe for alle, uansett størrelse, fasong og brillestyrke!

BRILLEGLASS

Hund er ikke hund, bil er ikke bil og brilleglass er ikke brilleglass! Viste du at de fleste brilleglass ikke er glass i heletatt?

De aller fleste brilleglass som selges idag består av plastmateriale. Dette fordi plast er mye lettere enn glass. Lettere glass – lettere brille – bedre komfort! Plast er et mykt materiale. Fordelen med dette er at de ikke knuser slik brilleglass av glass kan gjøre. Bakdelen er at det fort kan bli riper, derfor blir alle brilleglass som selges hos oss levert med coating. Dette er en overflatebehandling som gjør glasset mer motstandsdyktig mot riper og som fjerner reflekser. Dette gir et penere brilleglass og et bedre syn. Brillen blir også enklere å holde ren.
I tillegg kan brilleglass leveres med en rekke filter og farger etter ønsker og behov.

Har du spørsmål om brilleglass?
Kom innom, så hjelper vi deg!

ATTESTER TIL FØRERKORT

Vi hjelper deg med attestene du trenger

Vi hjelper deg med synsattest i forbindelse med oppkjøring eller fornyelse av førerkort. Enten du er en erfaren eller ny sjåfør, anbefaler vi deg å kontrollere synet regelmessig. Undersøkelser viser at altfor mange bilførere ser for dårlig, noe som reduserer trafikksikkerheten både for dem selv og for deres medtrafikanter.

Ved gradvis reduksjon av synet vil du ofte ikke merke dette selv! I tillegg til å undersøke det som trengs til førerkortattesten kontrollerer vi øyehelse og gir vår anbefaling angående synskorrigering. Ønsker du mer detaljer kan du se: Forskrift om førerkort fra Lovdata.

 

HENVISNING

Ved mistanke om øyesykdom henviser vi videre til øyelege.

Det hender også at vi oppdager andre tilstander som bør undersøkes nærmere. Ser vi for eksempel tegn på høyt blodtrykk eller diabetes (dette er noe av det som kan sees på netthinnen) så vil en evt henvisning gå til fastlege. Dette gjøres etter samtykke fra pasienten.