fbpx

Husk solbrillene i vinter!

De fleste av oss vet at det er lurt å bruke solbriller om sommeren. De skjermer for det ubehagelige og skarpe lyset, man ser bedre, og man beskytter øynene mot skadelige UV-stråler. Men husk at det er minst like viktig å bruke solbriller om vinteren!

Mange tenker kanskje ikke over at sollyset reflekteres i snø og is, noe som øker mengden av skadelige UV-stråler som treffer øyet. Her i nord er vi ikke akkurat bortskjemte med sol på vinterhalvåret, men vi kan være heldige å få fine vinterdager med blå himmel, sol og kritthvit snø her også. Da bør solbrillene være en like naturlig del av påkledningen som ullundertøy og votter!

Husk at selv på dager med overskyet vær er det UV-stråler. Utsetter du øynene dine for store mengder UV-stråler, kan det føre til solbrente øyne, også kjent som snøblindhet. Dette er svært ubehagelig, og reaksjonen er ofte rennende øyne og smerte. Med en god solbrille vil du oppleve økt kontrast og komfort, selv på de grå dagene, samtidig som du beskytter øynene dine. Over tid kan mangelfull beskyttelse av øynene føre til raskere utvikling av grå stær og andre aldersrelaterte øyeproblemer.

Ikke glem den enkle beskyttelsen i vinter – bruk solbriller!

5 tips når du skal kjøpe nye solbriller

  • Kjøp solbriller av god kvalitet for å sikre optimal beskyttelse for øynene dine
  • Velg en solbrille som dekker godt. Det er eneste muligheten for å forhindre at lyset trenger inn ovenfra eller fra sidene
  • Pass på at solbrillen sitter komfortabelt. Den skal ikke skli frem, klemme eller gnage. De fleste solbriller kan også justeres, spør oss om hjelp!
  • Velg en solbrille som passer ditt behov. Det finnes forskjellige briller til forskjellig bruk, om det er hverdagsbruk, bilkjøring, kajakkpadling, skikjøring eller brevandring.
  • Velg riktig farge på brilleglassene! Ønsker du at solbrillen skal være så mørk som mulig, eller kanskje er du ute etter en som øker kontrastene under krevende kjøreforhold?

En solbrille i høy kvalitet er en god investering. Hos oss finner du et godt utvalgt av solbriller, både med og uten styrke.

Vi ønsker å bidra til et godt og komfortabelt syn hele livet, og vår kompetanse skal hjelpe deg til å velge riktig brille til ditt bruk!

Les mer om solbriller og våre merker her

Se flere artikler